· 

Overwinteren op Lanzarote

Voor de meeste wielrenners is fietsen in de winter toch een dingetje. Je wilt het wel, maar het is koud, nat, het waait, het is vroeg donker en meestal is het een combinatie van meerdere factoren. KEK Den Haag besloot dat het begin maart klaar moest zijn met die Hollandse winter en stapte op een vliegtuig naar Lanzarote.

 

Lanzarote is het meest vulkanische Canarische eiland. Door de harde bodem (lava dus) is er weinig begroeiing en staat er bijna altijd wind. Doordat je geen beschutting hebt van bomen, kan die wind soms best pittig zijn op de fiets. Maar de fantastische lavavelden langs de kust en het nationale park maken veel goed. Als je ooit gaat fietsen op Lanzarote, en de zwavelluchten komen je tegemoet, dan weet je dat je goed zit!

 

Hét wielerteam uit Nederland

Via een online reisbureau hebben we een pakketreis geboekt met een vlucht en hotel inclusief ontbijt- en dinerbuffet. Het is heerlijk wanneer je de hele dag op de fiets hebt gezeten, je niet meer over eten hoeft na te denken. Én dat je in ochtend onbeperkt gebakken eitjes kunt opscheppen. We vielen wel een beetje op in het hotel. De meeste gasten genoten niet alleen van de zon maar ook van hun pensioen. En natuurlijk van het uitzicht van de negen dames in strakke broekjes bij het ontbijt.  Of wij ook “het wielerteam uit Nederland” waren? Ja hoor, dat zijn we! Handtekeningen geven we straks!

 

Georganiseerde fietstochten

In het dorp waar we zaten, zat ook Free Motion. Hier huurden we onze fietsen en vanuit hier werden ook de toertochten georganiseerd. Het fijne aan zo’n organisatie is dat je onder begeleiding het eiland wat makkelijker leert kennen. Als je net aankomt, is het toch weer even wennen hoe het is om in het buitenland te fietsen. Geen Hollandse fietspaden, maar wel onverwachte klimmetjes of stevige afdalingen met een goede zijwind. Het is dan prettig dat je gewoon de groep mag volgen en alleen maar over het fietsen hoeft na te denken.

 

Zelf op avontuur

Dankzij onze goede vrienden Garmin, Google en Plaatsnaambordjes hebben we ook een paar dagen lekker op eigen initiatief kunnen rijden. Zelf het eiland ontdekken, inclusief koffietentjes, lunchtentjes en strandtentjes is toch ook wel erg leuk. In de avonden gingen we eigenhandig op excursie naar de lokale wijn- en cocktailbars. Hier hebben we ontdekt dat Italiaanse wijn en Limoncello ook op een Spaans eiland erg goed kunnen smaken. En dat de voorraad er reuze is. De laatste dag zijn een paar van ons zelfs nog wezen surfen. Echt surfen, op zo’n plank met zo’n wetsuit aan. Ik wist ook niet dat ik daar wel 1,5 seconde op kon blijven staan.

 

“You want to see the doctor?”

Het was wederom een heerlijke fietsweek met KEK en ik zie uit naar de editie 2019. Wil je meer weten over wat we hebben gedaan, of waarom de zin “You want to see the doctor?” nooit meer het zelfde zal betekenen? Laat het gerust weten!

 

 

Door: Linda Beimer, KEK Den Haag

Reactie schrijven

Commentaren: 0