· 

On the road met wegkapitein Alissa

Ik houd ervan om omhoog te fietsen. Niet omdat ik er goed in ben, maar vanwege de inspanning en de beloning van een mooi uitzicht als je boven bent. En wellicht helpt het ook dat ik sneller ben dan mijn hard-fietsende man Richard, wanneer het steiler wordt (10% en meer, haha).

 

Deze voorliefde voor hoogtemeters heeft waarschijnlijk ook iets te maken met het feit dat ik in 2013 mijn eerste racefiets kocht, toen ik in Zürich (Zwitserland) woonde en werkte aan mijn promotie-onderzoek. Heerlijk, die heuvels en bergen binnen handbereik.

 

In januari 2017 ben ik weer in Nederland komen wonen voor een nieuwe baan in het hoger onderwijs (in Delft, om precies te zijn). De eerste maanden vond ik hier fietsen maar niets: druk, veel stoplichten, tegenwind… Gelukkig kwam ik een kort artikeltje tegen over KEK in de fietsscheurkalender die thuis op de wc hing.

 

Sinds de eerste instroomzondag van 2017 fiets ik met veel plezier bij KEK en inmiddels zie je me ook als wegkapitein van de B-groep. Daarnaast maak ik de planning, zodat er altijd iemand klaar staat om te fietsen op woensdag en zondag. Ik kijk uit naar veel mooie tochten met KEK in het komende jaar – tot ziens op de fiets!

Reactie schrijven

Commentaren: 0