· 

IJsselmeer Challenge - De route er naar toe

Op 18 augustus 2019 staat de IJsselmeer Challenge op mijn programma. Een ‘rondje IJsselmeer’ van 300km dat ik in 1 dag moet zien te volbrengen. Niet met de auto… op de racefiets. Samen met mijn teamgenoten Barla, Caroline, Esther, Lidy, Louise, Maartje en Marjolein doe ik hier aan mee en zijn we Team KEK Den Haag. Het is een uitdaging voor ieder persoonlijk, maar ook als team: om er voor elkaar te zijn en elkaar naar de finish te motiveren én om geld in te zamelen voor Fonds Gehandicaptensport. De Afsluitdijk zal die dag -in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden- open zijn.

 

Sinds begin van dit jaar ben ik gaan trainen. Ik heb geen trainingsschema, maar doe duurtrainingen in de vorm van opbouw van afstand in toertochten. Het begon in februari: een week met KEK naar Gran Canaria. Niet zozeer veel kilometers op één dag - wel flinke hoogtemeters gemaakt. En mijn uithoudings- en doorzettingsvermogen zijn daar flink op de proef gesteld. In maart volgden de Joop Zoetemelk Classic (150km) en de Brabantse Cyclon Ride (130km). In april de Gran Fondo Hanze (160km) en in mei de Elfdorpentocht (200km). 

 

 

Elfdorpentocht

Deze laatste was op Bevrijdingsdag. Het was een monstertocht die alles in zich had: kou, regen, hagel, zon, wind - en nog meer wind. Natte, koude voeten, zere teen, schouders, nek en polsen. Ik zat te schelden als het wéér ging regenen of hagelen, als de weg opnieuw een bocht maakte en de NW-wind wéér pal in m'n bakkes beukte, als m'n benen verzuurden door het eindeloze getrappel tegen die wind in en ik dan ineens moest denken aan de dag die je wist dat zou komen - in augustus...

Maar ik heb ook vol euforie gejuicht als de zon ineens ging schijnen en hoe ‘oh mooi’ en ‘oh prachtig’ het allemaal wel niet was: de bloeiende mei-bermen, de vergezichten, weilanden met koeien, schapen en lammetjes, zon, blauwe lucht met donkere wolken en het mooie Hollandse licht. 

 

Die barre tocht heeft me ook veel geleerd: we hebben een team dat zorgt voor elkaar. Omdat niet iedereen een inzinking heeft op hetzelfde moment, kun je elkaar steeds vooruit helpen (uit de wind houden, motiveren). Wat bij mij altijd goed werkt is m'n rit opknippen in stukjes: nog zoveel kilometer tot aan dit of dat. En natuurlijk de pitstops - cappuccino, een pannenkoek of soep en het liefst op terrasjes in de zon uiteraard. Wat mij tijdens de Elfdorpentocht heel erg heeft geholpen toen ik op het laatst echt vermoeid was, is denken aan thuiskomen: 1) hete douche 2) warme hap 3) languit op de bank. Moest helaas wel eerst met de hond wandelen, maar dat is altijd een hele goeie after-epic-training-workout!  

Op de foto's: veel vrolijkheid en zonnigheid. Geen foto’s tijdens regen, hagel en stoempen. Op die momenten waren we met andere dingen bezig...

Wil je Team KEK Den Haag sponsoren?

IJsselmeer Challenge 18 augustus.

Met deze challenge zamelen we geld in voor Fonds Gehandicaptensport, omdat dit fonds zich inzet voor mensen die vanwege een beperking niet zomaar de keuze hebben om te gaan sporten. Het plezier dat wij beleven aan sport gunnen wij iedereen!  Wil je doneren aan Team KEK Den Haag / Fonds Gehandicaptensport? Dat kan via: www.ijsselmeerchallenge.nl/campaigns/team-kek

 

Alvast heel erg bedankt!

 

Door Joke ter Harmsel, KEK Den Haag

Reactie schrijven

Commentaren: 0