· 

De weekopdrachten van KEK #STAYCONNECTED

Zoals je in het verhaal van Linda hebt kunnen lezen, bedenkt de Activiteitencommissie van KEK elke week een leuke opdracht om via whatsapp te delen en zo verbonden te blijven met elkaar, nu we vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus niet samen kunnen fietsen.

 

(klik op de foto's voor een vergroting)

 

Opdracht 1 vergde gelijk het creatieve uiterste van ons: "teken of knutsel uit je hoofd jouw fiets." De lat werd per inzending (in de #stayconnected-whatsappgroep) hoger en hoger. En ook hilarisch en nóg hilarischer. Winnaar: Linda Beimer!

 

Het is vooral grappig om de inzendingen op volgorde van binnenkomst in de appgroep te bekijken. Waar het begon met eenvoudige (maar hele mooie!) tekeningetjes, werd er steeds meer uit de kast getrokken. Letterlijk soms. 

 

Inzendingen:

1 = Joke

2 = Barla

3 = Sylvia

4 = Eline

5 = Hester

6 = Rinske

7 = Louise (de kenners begrijpen dit)

8 = Linda van der Hout (geborduurd!)

9 = Jorien

10 = Linda Beimer

11 = Maartje

12 = Lidy

13 = Caroline

14 = Alissa 

Opdracht 2 was een leuke quiz over wielrennen; de vragen moest je binnen een bepaalde tijd beantwoorden, wat het pittig maakte! Je kunt de quiz nog steeds spelen! Maar niet meer winnen :) Klik: KEK supermoeilijke wielerweetjes quiz

 


Opdracht 3 kreeg weinig inzendingen, waarschijnlijk erg moeilijk maar des te spectaculair waren deze inzendingen. De opdracht was "Bouw en deel een fietsroute over bestaande wegen waarbij je een mooi figuur creëert en geef de route een leuke titel."

 

Van links naar rechts:

- Olifant van Sylvia

- Vliegende draak van Linda vd H

- Walvis van Barla

- Superhero KEKster van Caroline

 

Winnaar: Barla!

 

En het mooie is dat Caroline en Maartje de superhero KEKster al gereden hebben! Het resultaat is te zien op Strava bij Caroline en Maartje.
 

Opdracht 4 luidde: "Vertel in Twitter stijl - dwz ongeveer 150 tekens😉 - over jouw leukste/zwaarste/meest memorabele BINNENLANDSE fietsrit en voorzie jouw verhaal van een foto/filmpje/souvenir/(strava) afbeelding/... van die rit!"

Voor deze opdracht kwamen juist weer heel veel inzendingen binnen; een KEKster zou geen KEKster zijn als ze niet veel stoere verhalen te vertellen heeft! Winnaar: Maartje!

 

Sylvia:

"Uit de binnenlandse fietsfoto archiefkast! Helaas moesten we hiervoor het Happen&Trappen evenement missen, maar dit was toch wel de spannendste tocht van 2019 (want: eerste “race”). Vet veel wind... Na het eerste rondje geen gevoel meer in de handjes vanwege het knijpen 😂... en het bleek nog even oefenen met hoe je in de wind het beste van kop wisselt... maar al met al een toprit en een toptijd samen met @Linda van der Hout!" (foto: AvESportfoto.nl)

 
Rinske:

"Klimclassic Nijmegen! Lang op verheugd, slecht weer.. kekkies dropen 1 voor 1 af. Alleen Hester durfde het aan. Met vriendengroep bikkelen door de regen, de heuvels op en af. Overal modder. Heerlijk 😋"


Linda vd H:

"Al mijn foto’s doorgespit, en ik maak weinig foto’s met mijn fiets😇, dus deze vanaf mijn fiets. Fietsen - weekendje weg - Veluwe - geen stoplichten - mooie uitzichten - heuvels."Caroline:

"Allereerste ritje op de racefiets, van de verkoper in Delft naar huis. Voor de zekerheid toch maar op sportschoenen, en de houding was wat wennen, dus ik had het stuur heel raar omhoog laten zetten (ziet er niet uit, zie ik nu 😅). Megatrots deze foto met m’n zussen gedeeld 😋"


Melanie:

"Amstel Gold Race 2017 - 145 km en 1945 hm in keiharde regen en kou. En dan toch lachen bij de finish."Er volgden nog meer opdrachten. Je kon een foto insturen, van een plek ergens in Zuid-Holland en dan moest je van iedereen de ingezonden foto raden. Moeluk!!!! Toch was er iemand die 8 van de 12 foto's goed had. Winnaar: Renske!

 

De opdracht daarna was: "Maak een foto van een onderdeel van je fiets waar een leuk/gek/minder leuk verhaal achter schuilt en schrijf er een paar zinnen bij" Er kwamen weer super leuke foto's binnen. Zadelkussende Rinske die zo blij was dat ze eindelijk pijnvrij kon fietsen, Sylvia als calender girl, sexy hangend op haar nieuwe Orbea, Alissa fotografeerde haar preggo-verzet (34x36) waarmee ze vorig jaar met 5 maanden zwanger nog een 2e categorie klim in Frankrijk boven kwam en met 6 maanden nog mee kon fietsen op KEK-weekend en Lieke stuurde een foto in van haar allereerste Koga Miyata, met de versnellingen nog op de buis en waarmee haar liefde voor het fietsen begon.

 

En er is alweer een creatieve challenge: 'maak jouw ideale KEK-shirt'. Zo zie je maar weer, die KEK #stayonnected appgroep is super actief en je kunt er nog bij hoor! Het is niet verplicht om mee te doen met de opdrachten maar lachen is het wel.

 

En tussen al deze fun-opdrachten en challenges door, geeft Hester serieuze bodypumplessen via Zoom. Wie weet volgt daar nog een spannend verhaal over.

 

 

Door Joke ter Harmsel - KEK Den Haag

Reactie schrijven

Commentaren: 0