KEK'ers op avontuur

Wij KEK'ers zijn ondernemende mensen. Behalve de reguliere ritten die we met onze fietsmaatjes rijden, gaan velen van ons ook buiten de clubritten op avontuur. Hier verzamelen we hun inspirerende verhalen en foto's!  


Monstertocht door Nederland

Ze haalden het in hun hoofd en dat niet alleen. Ze deden het ook! Barla, Hedwich, Hilleke en Louise gingen de 430 kilometer uitdaging aan als alternatief voor de Ronde van Nederland die door corona niet doorging. Op 1 dag. Deze stoere meiden vertellen over dé uitdaging van 2020. Kapotgaan in de Marmotte Valais

Linda van Hout en Joyce de Wit hebben ook een monstertocht gedaan; Le Tour des Stations, de Marmotte Valais, in Zwitserland. Voorafgaand aan de tocht hebben ze een paar dagen ingefietst.

 

Joyce: Op de eerste dag gingen we naar Lac de Mauvoison. Wat is het toch mooi om in Zwitserland te fietsen. Goede wegen, weinig verkeer op de binnenweggetjes en dan natuurlijk de uitzichten. We gingen meteen goed omhoog, dus het was nog even inkomen met de hoogte en hoogtemeters, maar eenmaal bovenop de dam aangekomen waren we alles al vergeten. Zo mooi! En natuurlijk is naar beneden een stuk makkelijker, en ben je zo thuis!
De tweede fietstocht was naar Italië, via de Col de Saint-Bernard. Die dag was het koud en regenachtig, dus op 2473m was het nog maar 8 graden, en dat is afzien in je zomer outfitje. Dus snel doorfietsen en daarna thuis opwarmen. Deze rit was weer prachtig. Iedereen kent de grote bergen in de Alpen die iedereen fietst. Maar het laatste stuk van deze berg (na het stuk N-weg), deed echt niet onder aan de bekende bergen. Hetzelfde geldt voor de verschillende wandeltochten.

 

Linda: Dit alles als voorbereiding om flink te kunnen knallen op de dag van de waarheid: zo'n 150 kilometer en 4700 hoogtemeters! En wat een monstertocht was het. De hoogtemeters waren verdeeld over 5 verschillende bergen, een paar HC bergen, maar ook wat minder zware, wat fijn was als afwisseling. De derde berg duurde lang, en op dat moment weet ik niet zo goed meer waarom ik fietsen leuk vond, warm, windstil, stijl, maar gelukkig ging het na een iets langere pauze op de top weer beter, en kon ik vol genieten van de mooie uitzichten. Na de bocht was er weer een ander uitzicht, dus dat gaf motivatie om door te fietsen. Op de laatste berg denk je dat je er bijna bent, maar als je bij de laatste 7km bent, moet je eigenlijk nog een uur fietsen met de hoogtemeters en pauzes, omdat je na 9 uur onderweg wel moe bent. Maar als je dan aan de top komt... Wauuwww we hebben het gewoon gedaan!


Bikepacken van Den Haag naar Luxemburg

Maartje en Joke hebben begin september een 9-daagse bikepacktrip gemaakt. Ze noemden de trip heel toepasselijk: Den Haag de Luxe.

 

In 8 etappes fietsten we via Noord-Brabant, Belgisch Limburg, Zuid-Limburg, Aken, de Vennbahn (een voormalig spoorbaantracé van 125km) naar Luxemburg-stad en vervolgens terug via de Ardennen. Het was een geweldige reis en op een eigen website 'denhaagdeluxe' staan verhalen over onze avonturen, wat wel/niet mee te nemen als je gaat bikepacken, welke tassen, de fietsen, de overnachtingen en tips. Kortom, de website is een bezoekje waard. Je krijgt zin om ook te gaan bikepacken als je de foto’s en video's ziet! www.denhaagdeluxe.wordpress.com


Ben je KEK-lid en heb jij ook een inspirerend verhaal over je fietsavontuur dat je graag wilt delen? Mail naar kek.fietsclubdenhaag@gmail.com